top of page

BEDRIJFSWAARDERINGEN & WAARDE MANAGEMENT

waardemanagement
Waardemanagement.jpg

Wat zijn de kroonjuwelen van uw onderneming en hoe kunnen deze floreren? Is het business model waterdicht, het verdienmodel nog wel winstgevend en wat levert uw bedrijf op bij een eventuele overname? En, minstens zo belangrijk, wat kun je eraan doen om die waarde te managen?

 

De waardering van bedrijven is één van de specialiteiten van Farijs. Deze expertise is vertaald in een kort onderzoek dat resulteert in een rapport dat een indicatie geeft van de waarde van uw onderneming op basis van de tot op heden gerealiseerde resultaten, een inschatting van de waarde die kan worden toegekend aan de verwachte resultaatsontwikkelingen en een advies over de te ondernemen acties om de waardeontwikkeling te stimuleren.

 

Met alle plezier leggen we uit wat dit rapport inhoudt en waarom dit voor elke ondernemer eigenlijk een ‘must have!’ is.

ADVIES & MEDIATION

advies & mediation
advies & mediation 02.jpg

In samenwerkingsverbanden kunnen geschillen ontstaan. Niet zelden monden die uit in rechtszaken, waarin grote belangen op het spel staan. Farijs beschikt over de expertise om in dergelijke gevallen als deskundige op te treden. Onze aanpak daarbij geeft eerst inzicht in de feiten, afspraken en omstandigheden en zoomt pas daarna in op de essentie van het dispuut. Deze werkwijze maakt zichtbaar waar partijen het wel over eens zijn en wat de omvang van het geschil is. Vaak haalt dat al veel kou uit de lucht…

 

Het liefst wordt Farijs ingeschakeld wanneer er nog geen dispuut is. Bijvoorbeeld zodra men merkt dat afspraken op verschillende manieren geïnterpreteerd kunnen worden, belangen uiteenlopen en/of spanningen ontstaan. Of nog eerder, wanneer complexe samenwerkingsverbanden worden aangegaan, bijvoorbeeld op basis van prognoses waarvan vooraf al duidelijk is dat deze niet gerealiseerd zullen worden. In dergelijke gevallen is het verstandig om duidelijke afspraken te maken, periodiek de peilstok erin te steken en te reflecteren wat wel en niet naar tevredenheid is gegaan. Afspraken kunnen dan in goede harmonie worden aangepast naar de actuele situatie.

SPARRINGPARTNER

sparringpartner
Sparringspartner2.jpg

Elke manager zou zo nu en moeten sparren met iemand die een brede kijk heeft op het speelveld waarbinnen hij of zij acteert; bijvoorbeeld om nieuwe ideeën op te doen, trends en ontwikkelingen te bespreken, dilemma’s te overwegen of tunnelvisie te voorkomen.

 

Farijs kan u helpen aan de juiste sparringpartner die, in de regel, geheel vrijblijvend tijd vrij maakt voor een kop koffie om de zaken die u bezig houden te bespreken. Heeft u behoefte aan terugkerende gesprekken, dan is daar ook invulling aan te geven. 

CAPACITEITSVRAAGSTUKKEN (VAST & INTERIM)

capaciteitsvraagstukken
Capaciteitsvraagstuk3.jpg

Elke organisatie heeft van tijd tot tijd te maken met (tijdelijk) vacante posities of piekbelasting. Ook komen met enige regelmaat vraagstukken langs waarvoor de juiste expertise niet in huis is. Farijs beschikt over een omvangrijk netwerk van professionals, van waaruit zij kan voorzien in zowel vaste als tijdelijke vacatures.

 

De meeste professionals hebben een gedegen financiële achtergrond. Zij hebben hun sporen verdiend bij gerenommeerde accountantskantoren en adviesbureaus en/of een bewezen staat van dienst in het bedrijfsleven. Ook kan Farijs je helpen aan ervaren juristen, HR managers en organisatie adviseurs met een vergelijkbare staat van dienst. Volg de Link voor de algemene voorwaarden van toepassing zijn op de interim activiteiten van Farijs.

KENNIS DELEN

kennis delen
Kennis delen1.jpg

Je bent nooit te oud om te leren!

En… wat zou het leven zijn zonder belevenissen? 

Veel relaties van Farijs hebben een professionele studieverplichting en/of een innerlijke drive om te blijven leren of hun kennis te delen. Farijs creëert het platform hiervoor door van tijd tot tijd bijeenkomsten te organiseren die de gelegenheid bieden om kennis en ervaring te delen. Altijd op onderscheidende locaties en vaak voorzien van een WOW-element. Verplichte trainingen voelen hierdoor een stuk minder verplicht.

De meerdaagse training die Farijs jaarlijks op een zonzekere Zuid-Europese bestemming organiseert is inmiddels een begrip. Tijdens deze training krijgen kopstukken uit de universitaire wereld een podium om hun kennis gedurende vijf dagdelen tegen twintig tot vijfentwintig relaties uit het bedrijfsleven aan te houden. 

In 2024 staat deze training gepland van 30 oktober t/m 3 november in Marrakech.

Deze inspirerende meerdaagse training wordt verzorgd rondom het thema "AI; Onbegrensd potentieel of doodeng?", past binnen elk PE-portfolio, is goed voor 20 PE-uren en een culinaire/culturele belevenis. De kostprijs bedraagt maximaal € 2.995. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20. Wil je verzekerd zijn van een plaats, laat even weten wanneer je met voorrang geïnformeerd wil worden door te mailen naar info@farijs.nl. Meer info & inschrijven.

bottom of page